Tweede fietsongeval aan de Zenne binnen 24 uur

woe 29 Mar
In Zemst zijn dinsdag en woensdag twee fietssters in de Zenne terechtgekomen. Beiden konden zonder veel erg uit het water gehaald worden. Aan het jaagpad, onderdeel van de fietssnelweg F1, aan de Zenne is dinsdag opnieuw een vrouw in het water beland. Een vrouw uit het Mechelse week met haar mountainbike uit en kwam in de Zenne terecht. Ze moest een stukje zwemmen en werd gelukkig door voorbijgangers uit het water gehaald.

Foto archief: In januari belandde een vrouw van 25, Imane, in de Zenne, haar lichaam is pas weken later teruggevonden. De vrouw belandde tijdens de nacht van 28 op 29 januari in de Zenne toen ze naar huis reed en was sindsdien spoorloos 

Maar vanmiddag raakte het nieuws bekend dat er alweer een fietsster in het water bij Zemst, een meisje van 14, in het water sukkelde amper  een dag na het vorige incident. Ze schoof langs de steile berm naar beneden tot in het water. De brandweer kwam haar eruit halen. De burgemeester van Zemst wil opnieuw overleg met de Vlaamse Waterweg en de provincie om te bekijken of de fietsostrade langs de Zenne veiliger kan worden gemaakt.