Twee drugsdealers opgepakt bij overlastcontroles

maa 22 mei 2023
Bij overlastcontroles op verschillende plaatsen in de politiezone van de regio Turnhout, zijn afgelopen zaterdag een meerderjarige en een minderjarige drugsdealer opgepakt. Daarnaast stelden de agenten ook meerdere pv's op voor drugsbezit.

De politie controleerde zaterdag op verschillende overlastgevoelige plaatsen alles samen zowat 70 mensen. Daarbij werden 2 dealers opgepakt. Zo werd een meerderjarige man gearresteerd omdat hij in het bezit was van een dealershoeveelheid hasj.

"Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte werd nadien nog een hoeveelheid drugs, een weegschaal en verpakkingsmateriaal gevonden", klinkt het bij de politie. De man werd zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen. Die liet hem onder strikte voorwaarden vrij.

Minderjarige dealer

De politie kon zaterdag ook een minderjarige dealer op heterdaad betrappen. "Toen de politie hem wilde controleren, gooide hij nog snel enkele zakjes met cannabis weg", aldus de politie. De jongeling verscheen zondag voor de jeugdrechter. "Die heeft gepaste jeugdmaatregelen genomen ten aanzien van de minderjarige."

Naast de arrestaties schreven de agenten ook 4 onmiddellijke minnelijke schikkingen uit aan meerderjarigen die een gebruikershoeveel drugs bij zich hadden. Zij moesten onmiddellijk een geldboete betalen. Voor twee minderjarigen die cannabis bij zich hadden, werd een pv opgesteld dat werd overgemaakt aan het jeugdparket. Daarnaast werd er nog een proces-verbaal opgesteld tegen een persoon die zich niet hield aan de voorwaarden die de rechter hem had opgelegd.

Foto: Archief