Turnhoutse Anna Roos is verkozen tot nieuwe voorzitter Vlaamse Jeugdraad

maa 26 Feb
© Vlaamse jeugdraad - Anna Roos uit Turnhout

Anna Roos is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. De 19-jarige jonge vrouw uit Turnhout neemt de fakkel over van Amir Bachrouri.

In november 2023 werd een nieuwe ploeg van 16 adviseurs van de Vlaamse Jeugdraad verkozen en zopas maakte de officiële adviesraad van de Vlaamse regering voor de belangen van kinderen, jongeren en hun organisaties haar nieuwe voorzitter bekend. en die eer is weggelegd voor Anna Roos uit Turnhout.

Ik heb enorm veel zin om de komende jaren samen met alle adviseurs de stem van kinderen, jongeren en jeugdwerkorganisaties te versterken bij het beleid. Als nieuwe voorzitter wil ik bovendien breken met de onterechte negatieve beeldvorming rond jongeren. Ik geloof enorm in de kracht van onze generatie, en dat zal ik te allen tijde blijven benadrukken.

- Anna Roos, voorzitter

Anna werkt in haar vrije tijd als vrijwilliger in een centrum voor mensen met een beperking. Haar ervaringen daar zorgden ervoor dat ze zich extra wil inzetten voor meer en betere inclusie en representatie van mensen met een (on)zichtbare beperking in de samenleving en in de media. Daarnaast wil Anna, samen met de nieuwe Vlaamse Jeugdraad, ook blijvend werk maken van het mentaal welzijn van kinderen en jongeren.