Turnhout verwent vrouwen in winkelstraat

zon 3 Mar

Vrijdag wordt wereldwijd de Internationale Vrouwendag gevierd. Turnhout was er dit jaar vroeg bij: daar stond de Gasthuisstraat dit weekend al helemaal in het teken van de emancipatie van de vrouw en de verdere strijd voor gendergelijkheid. Vrouwen die er passeerden werden onverwacht getrakteerd op muziek, poëzie of een sketch van schrijver Don Vitalski.

Een stukje straatpoëzie als eerbetoon aan de vrouw: het zal je maar overkomen als je nietsvermoedend aan het shoppen bent. Eén ding valt wel op: alle dames voelen zich aangesproken.

De ludieke actie staat in het teken van de Internationale Vrouwendag, die vrijdag al voor de 113de keer wordt gevierd en uitgebreid stilstaat bij de rechten van de vrouw.

Onder de aanwezige performers ook het theatergezelschap van Don Vitalski. De auteur doet het met veel humor, al is zijn boodschap wel ernstig.

Ook de rode draad in de gedichten en de muziek is duidelijk: geef vrouwen gelijke rechten en dan komt het met de wereld misschien toch nog goed. In de Gasthuisstraat is er alvast niemand die daaraan twijfelt.