Storm Louis op komst: parken en bossen gesloten

don 22 Feb
© Archief RTV

Vanmiddag wordt er stormweer verwacht. Er wordt aangeraden om vanaf 12 uur bossen en natuurparken te vermijden. De provinciale parken en domeinen worden uit voorzorg gesloten.

Storm Louis, die deze namiddag over provincie trekt, brengt stevige rukwinden met zich mee. Tussen 19 en 23 uur wordt code oranje voor wind afgekondigd. De beheerders van de provinciale groen- en recreatiedomeinen beslissen om veiligheid voorop te stellen en de provinciale bossen, parken of meest delicate gedeeltes af te sluiten. De Kesselse Heide, De Averegten, het Prinsenpark, de Hoge Mouw, de Hertberg, het Vrijbroekpark, het Zilvermeere n De Lilse Bergen zijn vanaf 12 uur gesloten.

Vrijdagochtend en -voormiddag wordt de eventuele schade opgemeten. De domeinen gaan normaal ten laatste om 12 uur terug open.

Ook Lier en Mechelen nemen maatregelen en sluiten de parken en begraafplaatsen. In Lier zijn ook de stadsvesten afgesloten en in Mechelen is de Sint-Romboutstoren vanmiddag niet toegankelijk voor het publiek.

1722 voor niet-dringende hulp

Heb je tijdens of na dit noodweer brandweerbijstand nodig voor schade door de wind, maar is er niemand in gevaar? Vraag dan bij voorkeur brandweerhulp via het e-loket op www.1722.be of bel het nummer 1722.

Voor dringende hulp kan je terecht op het noodnummer 112.