Moedige Bootvissers hebben nieuwe palingvissersboot nadat vorige beschadigd raakte

din 9 Apr
© RTV

De Koninklijke Moedige Bootvissers hebben een nieuwe "Bertha", de bekende Lierse palingvissersboot met kruisnet. De palingschuit Bertha van de Koninklijke Moedige Bootvissers in Lier werd met zorg vervoerd en er te water gelaten. De Bootvissers hebben een nieuwe palingvissersboot nadat de vorige beschadigd raakte.

Sinds gisteren kunnen de Moedige Bootvissers beginnen aftellen naar de inhuldiging van de nieuwe palingvissersboot, want 'Bertha' is te water gelaten. De palingvissersboot is een modelboot van hoe er vroeger naar paling gevist werd in de Nete, een erfgoed van in en rond Lier. De Bootvissers hebben een nieuwe palingvissersboot nadat de vorige beschadigd raakte.

In Lier zal ter hoogte van De Fortuin binnenkort weer een replica van een palingvissersboot te zien zijn. Zopas werd die zorgvuldig naar de waterkant gebracht. Na vele jaren dienst was de boot versleten en rot. De Moedige Bootvissers besloten om een nieuwe versie te laten maken, en die is gisteren te water gelaten. De nieuwe boot werd gemaakt door een schrijnwerker in de Herentalse deelgemeente Morkhoven, en is steviger gebouwd dan de vorige boot, zodat ze langer mee kan gaan.

Op 20 april zal de nieuwe palingvissersboot feestelijk ingehuldigd worden. Volgende week volgt de officiële inhuldiging van de nieuwe boot.