Terugval verkoop lokale producten na corona

Caroline baat al meer dan 10 jaar haar eigen IJshoeve. Ze maakt haar ijs met melk die recht van haar eigen koeien komt. Hoewel het om echt verse producten gaat, kan het ijs minimum zes maanden bijgehouden worden. Verder merkt ze dat mensen vaak in het stressvolle bestaan de snelste weg kiezen en dan toch sneller voor een warenhuis kiezen, waar alles bij elkaar gebundeld te krijgen, dan eigenlijk voor lekker vers en lokaal te gaan.
Nochtans boeren die hun producten verkopen via de korte keten ontvangen een eerlijkere prijs voor hun producten, maar ook voor de consument zijn er voordelen. Mensen met allergieën bijvoorbeeld, die kunnen rechtstreeks vragen of het mogelijk is om hier en daar rekening mee te houden. In de grootwarenhuizen moet je meenemen wat er is, of wat er wordt aangeboden. Dus Caroline denkt dat het heel belangrijk is om meer naar die korte keten te gaan, om zeker te zijn van wat je eet.
Assortiment groeit
Het assortiment in hoevewinkels is momenteel schaarser dan in een supermarkt en dat houdt de consument voorlopig tegen. Toch is het aantal korte ketenproducten de laatste jaren stevig de hoogte in gegaan. Vandaag zijn er maar liefst 177 korte ketenproducten die in onze provincie worden aangeboden.