Te veel geladen vrachtwagens en levenslang rijverbod

zat 4 Feb 2023
Bij een grote controle-actie op zwaar vervoer in Willebroek heeft de politie van de zone Rivierenland voor meer dan 11 000 euro boetes uitgeschreven. In de meeste gevallen ging het om wagens die te veel hadden geladen.

Twee tractoren en een vrachtwagen vervoerden bijvoorbeeld stenen en puin, waarbij de stenen tot boven de laadbak kwamen. Die waren niet goed gezekerd waardoor het risico bestond dat de vracht van de wagen zou vallen. Eén van de tractoren had trouwens bijna 5 ton te veel geladen.

Ook twee lichte vrachtwagens en twee vrachtwagens waren te zwaar geladen of hadden hun vracht niet goed vast gemaakt. Eén van de bestuurders had bovendien geknoeid met zijn tachograaf, waardoor de politie niet kon controleren of de schauffeur zich aan de verplichte rij- en rusttijden had gehouden. 

Ten slotte was er nog de bestuurder van een bestelwagen die geen documenten kon laten zien. Toen de agenten wat verder zochten in hun databank en een telefoontje deden naar de politierechtbank bleek ook waarom. De man had nog een rijverbod tot 2121. Dat komt dus neer op een levenslang rijverbod.

 

De politie schreef voor meer dan 11 000 euro boetes uit bij een controle op zwaar verkeer in Willebroek. (Foto's: politiezone Rivierenland)