Stad Mechelen sluit alle gokkantoren omdat ze niet in orde zijn met haar convenant

don 21 Sep
In Mechelen zijn alle zeven gokkantoren door de stad gesloten omdat ze niet voldoen aan de regels. Vorig jaar nog voerde de stad een convenant in, waarin strengere regels gezet zijn. Er mogen geen gokkantoren zijn in de buurt van scholen of andere openbare plaatsen waar veel jongeren samenkomen. Vorig jaar moest zo al een gokkantoor op Nekkerspoel sluiten: het lag te dicht bij een school.

Sinds de invoering van de verstrengde regels zijn er geen nieuwe gokkantoren bijgekomen en alle andere gokkantoren zijn nu hun vergunning kwijtgeraakt. Twee kantoren gingen daarvoor naar de rechtbank. 

"We zien elke dag wat de negatieve gevolgen van gokken kunnen zijn, denk maar aan schulden en armoede", dat zegt Mechels schepen van economie Greet Geypen (Open VLD). "We zijn al jaren bezig met beleid voeren tegen gokkantoren, maar nu is dat makkelijker omdat wij dankzij de federale wetgeving zelf de vergunningen mogen uitreiken. Wij zijn als stad absoluut geen voorstander."

Het gaat niet om het het casino Golden Palace, dat valt onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie. Straks in RTV Vandaag vertelt schepen Geypen meer over de sluiting van de gokkantoren. 


Foto: archief RTV