Sluiproute Mechelse binnenstad volgende week afgesloten na afbraak ziekenhuis

din 31 Jan 2023
Komende maandag 6 februari wordt er gestart met de afbraakwerken van het voormalige ziekenhuis op de Zwartzustersvest. De sluiproute via de Korte Maagdenstraat en de Bleekstraat door het centrum van de stad wordt daarmee tot oktober afgesloten.

Sinds de invoering van het eenrichtingsverkeer op de Mechelse vesten maakten heel wat bestuurders gebruik gebruik van een sluiproute door de binnenstad om toch vanop de Zwartzustersvest aan de N15 en de tangent te geraken. Vanaf maandag 6 februari een einde aan de sluiproute. Dan wordt er namelijk gestart met de afbraak van het oude ziekenhuisgebouw op de Zwartzustersvest. Om de in- en uitrit van de werf veilig te organiseren, wordt de binnenbaan afgesloten voor het verkeer. Dat is al zeker het geval tot aan het einde van de afbraakwerken in oktober. 

Hierdoor kan je vanuit de kant van de Liersesteenweg niet meer naar de Keizerstraat rijden. Verkeer op de binnenbaan van de Zwartzustersvest moet net voor de werfzone via een U-bocht terugkeren naar de hoofdrijbaan richting Liersesteenweg en N16. Dat maakt de sluiproute via de Zwartzustersvest – Keizerstraat – Korte Maagdenstraat en Bleekstraat onmogelijk.

Foto: Oud ziekenhuis in Mechelen aan Zwartzustersvest