Rijkevorsel trekt vergunningen in, ook geen vuurwerk in Lier, Willebroek en Mechelen

vrij 29 Dec
De gemeente Rijkevorsel heeft de verleende vuurwerkvergunningen ingetrokken. Niet veel gemeenten lieten vuurwerk toe, maar sommigen maakten een uitzondering, zoals Lier, Mechelen en Rijkevorsel. In Lier en Mechelen werden geen specifieke vergunningen verleend, maar was er een speciale toelating tussen 23u30 en 01u00. In het eindejaarsweekend worden rukwinden verwacht van 70 tot 80 km/u, dus werd besloten om het vuurwerk te verbieden. De burgemeester van Lier Rik Verwaest laat weten dat de politie zal controleren en sanctioneren. (FOTO: FOD Financiën)

Geen algemeen verbod

In de provincie Oost-Vlaanderen heeft de gouverneur een algemeen vuurwerkverbod opgelegd. Gouveneur van Antwerpen Cathy Berx gaat niet over tot een algemeen verbod, maar laat de gemeenten zelf beslissen. Al benadrukt ze wel dat het opportuun is om de situatie door de voorspelde windstoten te herbekijken.

Burgemeester van Rijkevorsel Dorien Cuylaerts (N-VA) heeft in haar gemeente de vergunningen die eerder al werden verleend, weer ingetrokken. Ook burgemeester van Lier Rik Verwaest (N-VA) laat aan onze redactie weten dat de speciale toelating voor vuurwerk wordt opgeschort en het dus ook in Lier verboden zal zijn. Mechels burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen) heeft ook de toelating om vuurwerk af te steken rond oud op nieuw opgeschort. Ook in Willebroek is dat het geval. Nijlen stapt af van de uitzonderingsregel dat het mag tussen middernacht en 1 uur en gaat nu ook voor een algemeen verbod.

In Westerlo blijven de 14 goedgekeurde aanvragen wel van kracht. Al volgt de gemeente de weerssituatie op de voet en staat ze in nauw overleg met de aanvragers. In de andere gemeenten in onze regio was vuurwerk sowieso verboden. 


Foto: archief RTV