Waar komen de EK-schermen in Kempen en Rivierenland?

woe 12 Jun
Groot scherm voetbal
© Archief RTV

Het Europees kampioenschap voetbal start nu vrijdag al, met op maandag de eerste match van de Rode Duivels tegen Slowakije. Hoewel de EK-gekte nog niet echt lijkt los te barsten, zijn er in onze regio al wel verschillende EK-fandorpen in opbouw. Op sommige plaatsen neemt de gemeente of stad de organisatie op zich, elders zetten vele horecazaken en verenigingen zich in.

Tijd om de vlaggen, slingers en kleding in de Belgische driekleur weer van onder het stof te halen, want maandagavond spelen de Rode Duivels hun eerste match op het Europees kampioenschap. Wie de wedstrijd niet gewoon thuis wil volgen, kan de sfeer gaan opsnuiven bij verschillende publieke fandorpen waar de Rode Duivels uitgezonden worden op grote schermen.

Grote schermen in Geel, Herentals, Hoogstraten en Turnhout maar ook op Graspop

In de Kempen kan je voor de wedstrijden van de Rode Duivels terecht op de Grote Markt van Geel, Herentals en Turnhout. In Westerlo wordt een EK-fandorp opgebouwd aan het voetbalstadion en in Hoogstraten keren de grote schermen terug naar het plein aan de Gravin-Elisabethlaan. Verder worden er ook in bijna alle andere Kempense gemeenten kleinere initiatieven op poten gezet. Zo zullen de bezoekers van Graspop bijvoorbeeld de wedstrijden kunnen volgen op de festivalweide en op de camping, en zullen er ondermeer matchen uitgezonden worden in diverse zomerbars en cafés.

Lier, Nijlen, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands supporteren mee

Maar ook in de regio Rivierenland zal er samen gesupporterd kunnen worden. De Grote Markt van Lier wordt net zoals in 2018 weer een WunderBar met grote schermen en ook in Nijlen, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands komen er ware EK-fandorpen. Berlaar pakt uit met een Stade des Belges aan sportcentrum Doelvelden. Ook in de andere gemeenten nemen vele cafés en verenigingen zelf kleinere initiatieven.

Rode Duivels aangekomen in Duitsland

De Rode Duivels zijn intussen aangekomen in Duitsland. Ze spelen maandag om zes uur hun eerste wedstrijd tegen Slowakije. Op speeldag 2 en 3 nemen ze het op tegen Roemenië en Oekraïne.