Toch weer Mechelse derby: Jong KV in reeks met streekgenoten. Jong Westel naar andere reeks.

woe 5 Jun
de derby tussen Racing en Jong KV
© RTV

Jong KV zal dan toch in de reeks met onze andere reeksgenoten zitten volgend seizoen. De club tekende samen met 4 andere ploegen verzet aan tegen de reeksindeling in 2de amateur. Dag gebeurde vooral omdat Houtvenne en Westerlo een samenwerkingsovereenkomst hebben.

Jong KV Mechelen was oorspronkelijk ingedeeld in een reeks met vooral West-Vlaamse ploegen. En dat zou vooral verre verplaatsingen betekenen. Terwijl er in de andere reeks tegenstanders als stadsgenoot Racing, maar ook Houtvenne, Berchem Sport of Boom zitten, die veel dichterbij liggen. KV ging in beroep. Voetbal Vlaanderen had oren naar de argumenten van KV Mechelen en dus spelen de 6 ploegen in tweede amateur uit onze regio in dezefde reeks. Naast KV Mechelen zijn dat ook RC Mechelen, Houtvenne, Wezel Sport, Lille United en Berg en Dal. Veel regionale derby's dus volgend seizoen.

Westerlo verdwijnt dus uit de reeks. Het stond oorpsronkelijk wel in de B-reeks ingedeeld. Maar het heeft een samenwerking met Houtvenne. Iets wat het Competition Department van Voetbal Vlaanderen blijkbaar pas ontdekte na de klacht van enkele andere ploegen. Voetbal Vlaanderen zegt dat het pas op de hoogte was gesteld dat de clubs samenwerken en dat er een aanzienlijke som van de éne naar de andere club gaat, en concludeert daarover het volgende: "We willen een eerlijke en integere competitie. Bij de samenstelling van de reeks dient elke vorm van schijn of twijfel die zou kunnen ontstaan vermeden worden."