Thibeau Spits maakt debuut op Jumping Aken, België 4de in landencompetitie

vrij 5 Jul
Facebook Thibeau Spits
© Facebook

Ruiter Thibeau Spits heeft donderdag zijn debuut gemaakt op de jumping van Aken (Duitsland). De meest prestigieuze jumping ter wereld. De 23-jarige ruiter uit Sint-Katelijne-Waver eindigde met ons land vierde in de Nations Cup. Ook Abdel Saïd uit Herentals maakte deel uit van het Belgische team.

Spits reed in de eerste ronde een foutloos parcours. In de tweede ronde maakte hij één fout, wat Spits 4 strafpunten opleverde. Een straffe prestatie, temeer omdat Spits met een ander paard dan gepland de arena moest bestreden. Door een klein medisch probleem met Impress moest de ruiter een beroep doen op King van Essene. Ook dat paard heeft de nodige medische problemen gehad het afgelopen jaar. Maar met deze prestatie is duidelijk dat King van Essene terug is.

Adbel Saïd, de Herentalsenaar met Egyptische roots, maakte ook deel uit van het 4-koppige Belgische team. Hij maakte in de eerste ronde een fout. België eindgde in de Nations Cup net naast het podium op een vierde plek. Dit weekend staan de individuele wedstrijden op het programma in Aken.