Steff Cras valt in Ronde van het Baskenland: gebroken ribben, ruggenwervels en klaplong

vrij 5 Apr
© Archief RTV

In de vierde rit van de Ronde van het Baskenland was er gisteren een grote valpartij. Zo een 30km voor de meet ging het peleton massaal uit de bocht in een afdaling. Verschillende renners kwamen zwaar ten val en werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Een van die renners is dus Steff Cras uit Noorderwijk. De renner van Team Total Direct Energie houdt een klaplong aan de rechterkant over aan de valpartij. Ook heeft Cras verschillende ribben en twee ruggenwervels gebroken.

Ook onze landgenoot Remco Evenepoel ging uit de bocht. Hij heeft zijn rechtersleutelbeen en zijn schouderblad gebroken. Evenepoel reist terug naar Belgïe en zal geopereerd in het ziekenhuis van Herentals. Daar werden eerder ook al Wout van Aert en Jasper Stuyven geopereerd na hun valpartij in Dwars door Vlaanderen.

Een ploeggenoot van van Aert, Jonas Vingegaard, houdt verschillende gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen over aan zijn val. Primoz Roglic heeft niets gebroken. Het grootste slachtoffer lijkt Jay Vine. Hij bleef minutenlang liggen. Hij heeft twee ruggenwervels en ook een nekwervel gebroken.