Sanne Cant niet naar de Olympische Spelen: "Teleurstelling"

woe 26 Jun

Slecht nieuws voor Sanne Cant, want de Herentalse wordt waarschijnlijk niet geselecteerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Officieel is dat nieuws nog niet, maar de voormalig wereldkampioene veldrijden postte zelf op haar Instagrampagina dat ze 'een onverwacht telefoontje kreeg' en 'deze teleurstelling een plaats moet proberen geven'.

Cant reed afgelopen zondag nochtans een sterk Belgisch kampioenschap, waar ze tweede werd na een ongenaakbare Lotte Kopecky. De regerend wereldkampioene wordt ook de kopvrouw voor de Olympische wegrit. Maar Cant had haar collega maar wat graag geholpen aan een nieuwe triomf. Maar die zou haar dus niet gegund worden.

"Een rollercoaster aan emoties de laatste dagen. Heel blij met mijn prestatie op zondag, maar kreeg een telefoontje gisteren dat ik niet verwachtte. Het enige dat ik nu kan doen is deze teleurstelling een plaats proberen te geven... op één of andere manier...", postte ze op haar Instagrampagina.

De 33-jarige Cant is aan haar laatste seizoen op de weg bezig. En ze hoopte dat in schoonheid af te kunnen sluiten. Met onder meer zilver op het BK deed ze. Maar in Parijs zal ze dus vermoedelijk niet van de partij zijn.