Ronde van België doorkruist Kempen vrijdag

don 13 Jun
© RTV

Morgenmiddag start de etappe van de Ronde van België op de Grote Markt in Turnhout. Van daaruit gaat het richting Scherpenheuvel in Vlaams-Brabant dwars door de Kempen. Om 11.25 uur start de ploegenvoorstelling, de officieuze start is voorzien om 12.40 uur. De finish in de Diestsestraat in Scherpenheuvel wordt verwacht om 16.54 uur.

Deelnemers

Bij de deelnemers ook heel wat regionale renners. De bekendsten zijn Dries Van Gestel en Jenthe Biermans. Maar ook bijvoorbeeld Senne Leysen, Dries De Pooter, Ward Vanhoof, Vincent Van Hemelen en Yordi Corsus rijden mee.

Dwars door de Kempen

De etappe vertrekt dus in Turnhou, waar de officieuze start is en daarna gaat het over Vosselaar en Merksplas, naar de officiële start lop de Steenweg op Turnhout,. De renners rijden door Kasterlee waar het peloton ook op de Markt passeert. Daarna volgen Geel-Ten Aard, Sint-Jozef-Olen en opnieuw Geel met Larum en Punt. Via Olen-centrum wordt dan door Oevel en Tongerlo gereden en door Geel-Zammel. Langs Westerlo gaat het naar Veerle-Laakdal en daar rijden de renners de regio uit. Via Tessenderlo volgt nog een rit door Vlaams-Brabant met ondermeer Aarschot en Diest om in Scherpenheuvel-Zichem te finishen rond 17 uur.

Verkeershinder

Uiteraard zal er naast wielerplezier ook verkeershinder zijn op de plaatsen waar de wielerkaravaan passeert. Wie niet van wielrennen houdt, blijft dus beter uit de buurt.