Rik De Mil ontslagen bij KVC Westerlo na 'salon-remise'

din 19 Mar
© RTV

Het einde van Westerlo - Racing Genk krijgt een bijzonder stevig staartje. Dat meldt de club op haar website. De salonremise blijkt nu zware gevolgen te hebben voor Rik De Mil. Westerlo ontslaat zijn trainer op staande voet na de pijnlijke laatste minuten tegen Racing Genk.

De Turkse eigenaars konden allerminst lachen met hoe de wedstrijd op de slotspeeldag is verlopen en houdt de coach daar nu voor verantwoordelijk voor. Eerst kondigde het bondsparket aan dat het stappen zal ondernemen, maar Westerlo heeft zijn eigen conclusies al getrokken. Rik De Mil, die langs de zijlijn naar verluidt afspraken maakte met collega Wouter Vrancken, betaalt nu de rekening en kreeg zijn C4 vandaag.

We kunnen niet aanvaarden dat onze normen en waarden in twijfel zouden worden getrokken.

- Bestuur KVC Westerlo

In een statement op de website van de club zegt het bestuur: "De club betreurt tot deze maatregel te moeten overgaan maar kan niet aanvaarden dat haar waarden en normen in twijfel zouden worden getrokken. We bedanken Rik voor de geleverde prestatie en het behoud en wensen hem alle succes toe in de toekomst."

Een zuur einde voor de trainer die de Kemphanen na een slechte start van het seizoen toch in de hoogste klasse wist te houden. Tot enkele minuten voor het eind van de competitie was het ook een echte wedstrijd tegen Genk. Alleen in de laatste minuten, toen Westerlo zeker was van het behoud en Racing Genk van play-off 1 werd er niet meer gevoetbald. Het leverde heel wat kritiek op. En De Mil betaalt nu een hoge prijs voor die minuten.