Nieuw kunstgrasveld voor Sporting Mechelen

din 9 Jul
© RTV

Bij Sporting Mechelen kunnen ze volgend seizoen spelen op een vernieuwd kunstgrasveld. Het oude versleten veld werd vernieuwd.

Sporting Mechelen was één van de eerste ploegen die dankzij steun van de stad een kunstgrasveld kon aanleggen. De kunstgrasmat op het B-terrein van Sporting Mechelen was na 12 jaar dringend aan vervanging toe.

Nu beschikt de club over een gloednieuwe mat, conform aan de huidige normen. Zo heeft het nieuwe veld een vulling van kurk, en niet van kunststof zoals het vorige. Op het nieuwe B-veld kan de jeugd van Sporting Mechelen weer voluit gaan. Er is weinig schaduw op het terrein van Sporting, maar kurk vermindert alvast de temperatuur van het kunstgras, Kurk is ook gemakkelijker te recycleren omdat het biologisch afbreekbaar is.

De oude kunstgrasmatten worden gescheiden van de invulling van rubber en zand en alle onderdelen worden daarna gerecycleerd. Fijn om te weten dat de onderdelen van onze oude mat op die manier zullen verder leven in een andere toepassing.

De vorige grasmat van kunststof wordt door een gespecialiseerde firma opgehaald en gerecycleerd. Het nieuwe veld heeft een kostprijs van 315.000 euro.