Motorliefhebbers maken protesttocht tegen verdwijnen van motorcrossterreinen

maa 1 Apr
© RTV

Enkele tientallen motorliefhebbers maken vandaag een rondrit door de Kempen. Het is een stille mars gericht tegen het verdwijnen van alle motorcrossomlopen.

De motorcrossomlopen in ons land zijn bedreigd. Na klachten van natuurorganisaties dreigen ze te verdwijnen. Begin januari vernietigde de Raad voor Vergunningsbetwistingen, na klachten van Natuurpunt en enkele buurtbewoners, de omgevingsvergunning van het motorcrossterrein aan de Rooverstraat in Lille.

En ook de omgevingsvergunning van Hondapark in Olmen werd aanvankelijk vernietigd na klachten van natuurorganisaties. Maar afgelopen vrijdag liet het kabinet van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir dat er toch een nieuwe omgevingsvergunning werd toegekend.

Maar in de motorcrosswereld zit de schrik er goed in dat hun sport in de toekomst moet verdwijnen. Ze hielden al enkele protestacties. En ook vandaag vragen ze aandacht voor de motor- en rallysport.

Enkele tientallen motoren en bestelwagens maken een protesttocht door de Kempen. Ze vertrokken vanmorgen in het Limburgse Lommel en rijden o.a. langs Mol, Dessel, Geel, Oud-Turnhout , Arendonk en Kasterlee.