KV Mechelen wint vlot, maar Hasi gaat niet door

zat 27 Apr
voetbal kv mechelen play-offs 2
© RTV

KV Mechelen heeft in eigen huis met 3-0 een vlotte overwinning behaald tegen OH Leuven. KV Mechelen blijft op die manier meedoen om de eerste plaats in play-ff 2. Enige negatieve aan de avond is misschien het nieuws dat Besnik Hasi niet doorgaat als trainer.

In doel bij beide ploegen twee Kempenaars, zelfs twee Gelenaars. Thoelen bij KV Mechelen en Leysen bij OHL. Die laatste leek zich zelfs even te onderscheiden door een penalty te stoppen. Maar de strafschop moest worden hernomen. En toen ging de bal er wel in.

Maar dat was al in de toegevoegde tijd. En voor OHL was de wedstrijd op dat moment al verloren. Een gretig en dominant KV Mechelen had in de eerste 10 minuten na rust al twee keer gescoord. En het vergat daarna nog meer te scoren. Alleen in de extra tijd lukte het dus nog vanop de strafschopstip.

3-0 voor KV Mechelen en daarmee blijft het AA Gent onder druk zetten in play-off 2. De winnaar maakt nog kans op een Europees ticket.

Hasi stopt

Domper op de feestvreugde was wel dat trainer Besnik Hasi na afloop van de wedstrijd bevestigde dat hij niet doorgaat als T1 bij KV Mechelen. Het nieuws hing al een beetje in de lucht, maar werd nu bevestigd.

Hasi heeft nog geen andere club, maar bereikte geen akkoord met het bestuur. Besnik Hasi nam over van Steven Defour toen KV Mechelen nog in de degradatiezone zat. Maar hij leidde de ploeg naar boven en miste op een haar na play-pff 1.