Jenthe Biermans in topvorm voor Belgisch Kampioenschap

vrij 21 Jun
Jenthe Biermans wielrenner Geel
© RTV

Zondag staat in Zottegem het Belgisch Kampioenschap op de weg op het programma. Gelenaar Jenthe Biermans, is ondanks een zware val in de Giro in topvorm. De kans op een medaille is dan ook niet uitgesloten.

Jenthe Biermans is bezig aan een beresterk seizoen. In het voorjaar reed hij zich meermaals in de kijker. Met een overwinning in een Franse eendagskoers als kers op de taart.

Zware val

Maar in de vijftiende rit van de Ronde van Italië ging het even goed fout. Biermans schatte een bocht in de afdaling van de Mortirolo fout in en viel 30 meter diep in een ravijn. Hij werd door heel wat ploegleiders geholpen en kwam er gelukkig zonder zware gevolgen vanaf. Maar de mentale gevolgen van de val moet hij nog wel verwerken.

Gelukkig was de vorm waarin Biermans tijdens de ronde van Italië verkeerde, niet weg. Bij zijn terugkeer in Dwars door het Hageland reed hij meteen naar een veertiende plek, en dat met een lekke band op een cruciaal moment.

En met die goede vorm hoopt hij zondag te scoren op het Belgisch kampioenschap. Het wordt een onvoorspelbare koers waar hij met open vizier kan koersen. En wie weet, meespelen voor de medailles.