Geerts en Van Doninck trainen voor comeback: Lommel waarschijnlijk te vroeg voor Geerts

maa 1 Jul

Motorcrossers Jago Geerts en Brent Van Doninck trainen voorzichtig op het Honda park in Olmen. Tijdens de eerste MXGP in Argentinië in maart kwamen ze allebei zwaar ten val. Geerts brak zijn sleutelbeen en elleboog, Van Doninck zijn been en voet. Sindsdien zijn ze volop aan het revalideren, met het oog op de GP in Lommel.

Geerts: ” Lommel nog te vroeg”

Balenaar Jago Geerts is nog volop aan het revalideren van een breuk aan het rechtersleutelbeen en de elleboog. Zijn sleutelbeen was snel genezen maar van de elleboog heeft hij toch nog veel last. Daarom vreest hij dat de Belgische MXGP op 28 juli in Lommel te vroeg gaat komen. Hij wil niet zomaar meerijden, hij wil echt voor een goede plaats gaan en daar zal nog meer training en revalidatie voor nodig zijn.

Van Doninck met plaatje in voet, comeback mogelijk al in Tsjechië

Ook Herentalsenaar Brent Van Doninck kwam zwaar ten val in Argentinië. Hij liep een breuk op aan het bovenbeen en ook een complexe breuk in zijn voet. Hij werd daar eerst naar een privéziekenhuis gebracht, maar daar waren de zorgen niet zo goed verlopen. Daarna werd hij wel in hoofdstad Buenos Aires goed verzorgd en ook daar geopereerd.

Met zijn bovenbeen gaat het nu wel beter, maar met zijn voet is het soms nog wat lastig. Er zit een plaatje in en bij sommige sprongen voelt hij dat nog wel zitten. Normaal gezien halen ze het plaatje eruit nog voor ze beginnen te rijden, maar bij Van Doninck gaat het er pas uit na het motorcrossseizoen. Hij is optimistisch en maakt normaal gezien zijn comeback in Lommel. Mogelijk is zelfs de manche in Tsjechië, binnen twee weken, haalbaar.