Atletiekmeeting Lier bewijst andermaal haar belang

zat 6 Jul
atletiek meeting Lier
© RTV

Mooie wedstrijden zaterdagnamiddag op de jaarlijkse drukbevolkte atletiekmeeting in Lier. De sport zit in de lift in ons land, kijk maar naar het grote aantal olympische atleten, en het is zaak om die goede bezetting aan te houden in de toekomst. Sterke buitenlandse atleten kunnen het niveau optillen. Een haalbare kaart met een olympiade op een paar 100 kilometer.

Wij pikten er ondermeer de 100 meter sprint bij de mannen uit. Hier was de overwinning en de 2de plek voor de Zuidafrikanen Bradley Nkoana (nog junior zowaar) en Rivaldo Roberts. Niet verwonderlijk dat de eerste plek van Bradley Nkoana hem een selectie voor het WK bij de junioren deze zomer opleverde. Voor Rivaldo Roberts is een selectie voor Zuid-Afrika mogelijk op de 4 x 100m mogelijk. De jongeman heeft een vriendin in Lier.

De derde plek was voor nog een snelle Afrikaan Artwell Simon uit Zimbabwe. Jarne Vermeiren van Lyra-Lierse was 9de.

atletiek vrouwen 100 meter Lyra-Lierse meeting

Bij de vrouwen won Veronica Pereira de 100m sprint. De Singaporese won ook de 200 meter en trekt deze zomer naar de olympische spelen voor haar land. Sterk van Lyra-Lierse om zo'n schoon volk naar de meeting te halen en de eigen atleten op deze manier naar hogere resultaten te drijven.

Uiteraard waren er ook nog heel wat andere disciplines die aan bod komen in bovenstaand verslag.