AA Gent zet KV op 4 punten, Westerlo geeft zege in slot weg

zat 20 Apr
© RR

KV Mechelen is op achtervolgen aangewezen als het nog een Europees ticket wil bemachtigen. Het verloor vanavond op het veld van grootste concurrent AA Gent met 3-1 en ziet de Buffalo's verder uitlopen. Westerlo leek op weg naar een eerste zege in de Europe Play-offs maar zag Standard in extremis nog gelijkmaken, het werd 3-3.

Slimani bracht Malinwa op het uur nog even in de wedstrijd maar Gent zorgde met 2 goals op 10 minuten voor de beslissing. AA Gent telt nu 33 punten, Malinwa blijft door het verlies van Sint-Truiden bij OH Leuven wel tweede met 29 punten.

Westerlo wiste een vroege achterstand uit met goals van Frigan en Stassin. Yow dikte vanop de stip nog wat verder aan tot 3-1, maar Alzate lukte 10 minuten voor tijd de aansluitingstreffer.

Toch leek Westel op weg naar zijn eerste zege in de Europe Play-offs. Maar dat was buiten Laifis gerekend. Hij maakte enkele missers in de wedstrijd goed door in de 94ste minuut Standard nog een punt te bezorgen. Westerlo geeft zo voor de 2de week op rij een dubbele voorsprong uit handen.