6de editie Antwerp Cycling Tour met peters Stig Broeckx en Aaron Dockx

vrij 28 Jun
stig broeckx_foto RTV
© RTV

Volgende week rijden de 12-, 13- en 14-jarige aspiranten de 6de Antwerp Cycling Tour. Een rittenkoers die start met een tijdrit in Balen en dan worden er twee ritten in lijn gereden in Geel en Mol.

De tour is vooral bedoeld om de jongeren ervaring te laten op doen in een rittenkoers en te laten proeven van pelotonrijden. Want dat is niet voor iedereen meteen gemakkelijk. Peters van de tour zijn voormalig renner Stig Broeckx en Aaron Dockx uit Rijkevorsel, hij reed de Antwerp Cycling Tour zelf nog in 2018.

Stig Broeckx

Stig Broeckx is al voor het derde jaar peter van de Antwerp Cycling Tour. Zelf heeft hij nooit deelgenomen maar hij vindt het wel belangrijk dat de jongste renners al eens proeven van het rijden in peloton en meerdere wedstrijden na elkaar doen. Want bij de nieuwelingen worden ze voor de leeuwen gegooid.

Aaron Dockx

Sinds dit jaar is ook Aaron Dockx uit Rijkevorsel peter van de organisatie, in 2019 wordt hij in het veldrijden Belgisch kampioen bij de nieuwelingen maar een jaar voordien rijdt hij zelf nog mee in de Antwerp Cycling Tour als 15-jarige aspirant.

Het wordt voor de organisatie elk jaar gemakkelijker om gemeenten te vinden die de rittenwedstrijd willen ontvangen, door de bekendheid die de Antwerp Cycling Tour intussen heeft. Er zullen zo'n 200 jonge renners mee strijden voor de overwinning in de verschillende leeftijdscategorieën.