Drama voor van Aert in Dwars door Vlaanderen: sleutelbeenbreuk en gebroken ribben, geen Ronde of Roubaix

woe 27 Mar
© Visma-Lease a Bike

Drama woensdagmiddag voor Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen. De Herentalsenaar kwam er zwaar ten val in de afdaling richting de Kanarieberg, op zo'n 65 kilometer van de meet. Van Aert bleef lange tijd op het asfalt zitten met een opengescheurd shirt en tranen in de ogen. Van Aert werd naar het ziekenhuis in Ronse gebracht. Daar bleek dat hij een sleutelbeenbreuk heeft opgelopen, verschillende gebroken ribben en ook een barst in het borstbeen. Hij moest ook gehecht worden.

Hoe de val precies is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. Maar op de camerabeelden leek het van Aert zelf te zijn die als eerste tegen de grond ging. Daarna ontstond een domino-effect waarbij ook andere toppers als Biniam Girmay, Jasper Stuyven en Mads Pedersen tegen de vlakte gingen.

Zo lijkt de Ronde van Vlaanderen nu al helemaal onthoofd. Want Van Aert, Pedersen en Stuyven leken samen met Mathieu Van der Poel de grote kanshebbers voor zondag. En het verdict na de onderzoeken in het ziekenhuis is zwaar. Naast een gebroken sleutelbeen heeft van Aert ook gebroken ribben en een barst in het borstbeen.

De Herentalsenaar moet een kruis maken over zijn favoriete koersen: de Ronde van Vlaanderen nu zondag, en Parijs-Roubaix een week later. Ook de Amstel Gold Race zal van Aert niet halen, laat zijn ploeg in een korte mededeling weten. Het is niet duidelijk hoe lang zijn revalidatie zal duren.