Weeldenaar Frank Wouters lijsttrekker Voor U Kamer Antwerpen

din 19 Mar
© Frank Wouters - Voor U

De nieuwe politieke beweging Voor U van ex-Open VLD’ster Els Ampe heeft haar nieuw boegbeeld aangeduid voor de federale verkiezingen op 9 juni voor de provincie Antwerpen. De partij profileert zich als het positief alternatief in de huidige politieke malaise. Frank Wouters zal de lijst trekken en is een bekend strategisch adviseur uit Weelde.

Wouters is al sinds de jaren 90 actief als bedrijfsadviseur in de Benelux. De zestiger heeft een eigen theorie ontwikkeld die hij heeft beschreven in boeken als De Bedrijfsnar en Honshitsu, de Essentie van Marketing, de Marketing van de Essentie. Dit laatste boek werd in Nederland genomineerd als marketingboek van het jaar. Nu stort hij zich dus in de politiek.

"De mensen weten niet meer op wie ze moeten stemmen en ik wil ze een alternatief bieden, De overheid heeft zich vastgereden in steeds meer wetgeving die het de ondernemingen moeilijk maakt en mensen ongelukkig. Ik wil zorgen voor meer ademruimte", stelt hij nog.

Geluk lijkt een ongebruikelijk politiek thema, maar net daarom wil ik het bovenaan de agenda zetten.

- Frank Wouters

Als ondernemer wil Frank Wouters zich dan ook inzetten voor de ondernemers. Hij vindt dat die te vaak negatief worden bekeken en te veel regels worden opgelegd. "Ik wil dat ondernemen en werken meer beloond worden en dat we afgeraken van alle bangmakerij en het zich schuldig voelen voor alles wat er misloopt in de wereld."

Zijn partij staat dan ook voor positiviteit en wil het niet hebben over wat de politici in de Wetstraat zelf belangrijk vinden. Maar zijn partij is er voor de mensen, zo zegt hij. Geluk lijkt een ongebruikelijk politiek thema, maar net daarom wil ik het bovenaan de agenda zetten.