Voormalig voorzitters N-VA op kieslijst DURF

don 4 Jul
© Durf - Larissa Van Mossevelde en Gert Van Hoecke flankeren DURF-voorzitter Myriam Smets

DURF, de nieuwe politieke formatie van liberalen en onafhankelijken in Geel, heeft met Larissa Van Mossevelde en Gert Van Hoecke twee opvallende kandidaten voorgesteld. Beiden hebben namelijk een verleden bij N-VA. Zowel Van Mossevelde als Van Hoecke waren een tijdje voorzitter van de Geelse afdeling van N-VA.

Het rommelt al langer binnen de lokale N-VA-afdeling. Het was dan ook uit onvrede met de gang van zaken binnen de partij, dat Van Hoecke en Van Mosselvelde uit de partij stapten. "Ontgoocheld door de status quo die nagestreefd wordt en het gebrek aan durf van de Geelse N-VA afdeling hebben zij dan ook besloten om hun politieke engagement een andere en positievere wending te geven", klinkt het een mededeling.

Ex-voorzitters

Van Hoecke was van 2016 tot 2022 voorzitter van de Geelse N-VA. Van Mossevelde vervulde die functie vanaf 2023. Tot ze er enkele maanden geleden ook de brui aan gaf. Het duo heeft de nodige politieke ervaring. "Gert wil streven naar een ondersteunende lokale overheid, die de burgers en de Geelse ondernemers helpt om boven zichzelf uit te stijgen, zonder teveel regeltjes en betutteling", klinkt het.

"Larissa wil ook een ├ęcht beleid voeren dat verbetering brengt voor de Geelse burger, en niet enkel de status-quo wil handhaven. Ze is ervan overtuigd dat er zoveel ten goede kan veranderen en dat er te weinig gebeurt. Kortom, ze zochten allebei een partij", besluit de partij.