Vlaams Belang: "Meer budgetten voor Kempense investeringen en weer tweerichtingsverkeer op Mechelse Vesten"

1 maand geleden
© RTV

"Onze Stem", staat vanaf vandaag online, Stefan Buelens zet zijn kritische bril op en praat hij uitgebreid met links, rechts en alles wat ertussen zit. Onze Stem focust op de toekomst, na 9 juni, wat er dan beter moet. En dat doen we met onze mensen, de regionale kopstukken van de 7 grootste partijen. Eerste partij aan het woord is Vlaams Belang.

De partij is er zeker van, het lijstnummer voor de verkiezingen wordt ook de uitslag over 3 weken: nummer 1. Een onafhankelijk Vlaanderen, hogere lonen en een strenger asielbeleid. De partij blijft op dezelfde nagels kloppen.

Turnhoutenaar Reccino Van Lommel en Dries Devillé uit Mechelen zijn de lokale kopstukken. En opvallend: die laatste wil vanuit het Vlaamse parlement het éénrichtingsverkeer op de Mechelse Vesten weer ongedaan maken. Van Lommel is het dan weer beu dat de Kempen in Brussel stiefmoederlijk wordt behandeld.

Als we de peilingen mogen geloven wordt Vlaams Belang met voorsprong de grootste partij in Vlaanderen, met meer dan 1 op de 4 Vlamingen die voor de extreemrechtste partij zou stemmen. En ja, Vlaams Belang wil mee besturen.

Hogere lonen en pensioenen door een belastingverlaging, een strenger asiel- en migratiebeleid en de overbevolking in de gevangenissen aanpakken. En als het even kan wordt Vlaanderen onafhankelijk en stoppen de miljardentransfers naar Wallonië. En dat geld moet maar eens geïnvesteerd worden in de Kempen, zegt Vlaams Belang. Eén project mag volgens Mechelaar Dries Devillé dan weer de vuilbak in. Hij wil de, wat hij noemt, 'ondemocratische invoering van éénrichtingsverkeer op de Vesten in Mechelen' weer ongedaan maken. Want zegt Devillé, het is duidelijk dat de Mechelaar de huidige situatie, ondanks enkele aanpassingen, nog altijd niet wil.

Het volledige gesprek met Vlaams Belang is te beluisteren en te bekijken in de podcast Onze Stem op rtv.be, maar ook op Spotify, Itunes en Youtube.