Tine Hermans lijsttrekker BBB: "Wij komen écht op voor de landbouwers"

don 30 mei
Tine Hermans Merksplas
© RTV

Boer Burger Belangen (BBB) komt op 9 juni voor het eerst op bij de verkiezingen in België. De partij neemt het vooral op voor de landbouwers. De bezieler van de Vlaamse tak van BBB is Tine Hermans. Zij trekt de lijst voor het Vlaams parlement.

Tine Hermans woont in Merksplas. De landbouw ligt haar nauw aan het hart. Haar vader was een boer, en haar broer zet het bedrijf verder. Maar, zo vindt Tine, de landbouw is de afgelopen jaren in de hoek geduwd. En daarom stapt ze nu in de politiek bij de partij Boer Burger Belangen.

Hypocriet

De landbouw zat de afgelopen jaren genoeg in het nieuws. En bij zowat alle partijen staat die landbouw bij de verkiezingen op de agenda. Op een hypocriete manier, zo vinden ze bij de BBB, want de boeren zijn door diezelfde partijen jarenlang gepest.

"Alle partijen praten landbouwers nu naar de mond. Maar als we dan kijken naar wat er de voorbije 4 jaar gebeurd is, dan zijn er heel wat decreten gestemd die de landbouwers gewoon met de rug tegen de muur zetten. Het dieptepunt ligt daar toch echt wel op Vlaams niveau met het stikstofdecreet."

In Nederland is de BBB als een raket de hoogte in geschoten. Nu maakt ze zelfs deel uit van de regering. Op 9 juni weten we of de partij ook in ons land een succes is.