Technische problemen in Beerse, Hoogstraten en Laakdal

zon 9 Jun
verkiezingen stemlokaal
© RTV

Op de meeste plaatsen is de start van de stembusslag vlot verlopen. Toch waren er in een aantal gemeenten zoals bijvoorbeeld in Balen, Beerse, Bornem, Hoogstraten, Putte, Mol en Laakdal toch wat technische problemen. Dat laat Binnenlandse Zaken weten.

Soms gaat het om problemen met de computer van de voorzitter. Dan kan het hele stembureau niet opstarten. Problemen met één bepaalde stemcomputer zijn minder erg. Want in elk bureau staan vijf van die computers. Maar minder computers betekent dikwijls ook langer aanschuiven.

De grootste problemen zouden er zijn in Beerse. Daar zou een printer niet werken, waardoor mensen geen stem kunnen uitbrengen. Daar duurde het toch een tijdje vooraleer mensen effectief konden stemmen.

In Balen, Bornem, Hoogstraten en Laakdal waren er problemen met één bureau, door een defecte stemcomputer. Ook daar moesten de mensen wachten en aanschuiven. Of ze mochten naar een ander bureau gaan.

Alles samen waren er volgens Binnenlandse Zaken bij de opening van de stembureaus problemen bij 55 van de 4.207 computers van de voorzitters en bij 174 van de 25.000 stemcomputers. Binnenlandse Zaken heeft technici op de baan om zo'n problemen te komen oplossen.