Schepen Luc De Backer trekt lijst Inzet Lille

vrij 22 Mar
© Inzet Lille

Huidig schepen in Lille, Luc De Backer, wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de kopman Inzet Lille. "Er is al veel werk verricht, maar tegelijk bruisen we van de ideeën om onze gemeente nog mooier en aangenamer te maken", zegt de lijsttrekker.

De Backer is deze legislatuur schepen voor onder meer Mobiliteit, Onderwijs en Duurzaamheid. "Ondanks de beginsituatie in 2019 en twee pittige crisissen (corona en inflatie), kunnen we erg fier zijn op het geleverde werk", aldus De Backer. "We beseffen dat niet alles altijd perfect loopt. Toch durven we te stellen dat de trein nu wel steviger op de rails staat."

"We hebben al heel wat mooie projecten in het beleid kunnen verwezenlijken: verhoogde verkeersveiligheid, leuke speelpleintjes, skate-infrastructuur, leuke plekken om te ontmoeten, duurzame infrastructuur, een halt tegen de verappartementisering, verordening weekendzone, en zo veel meer. Maar ons werk is duidelijk nog niet af. Er zijn nog heel wat uitdagingen die we willen aangaan."

- Luc De Backer, lijsttrekker Inzet Lille

Nu de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen is aangeduid, maakt de partij de komende maanden werk van de verdere lijstvorming. Ook het programma moet nog concreet vorm krijgen.