PVDA pleit voor meer openbaar vervoer in de Kempen

don 23 mei
Greet Daems en Rudi Kennes van PVDA vertellen wat zij in Brussel voor de kiezer kunnen betekenen
© RTV

In de verkiezingspodcast 'Onze Stem' vraagt RTV aan onze lokale politici wat zij voor de kiezer kunnen betekenen in Brussel. Stefan Buelens stelde de vraag aan PVDA-kopstukken Greet Daems, uit Geel, en Rudi Kennes, uit Willebroek. De partij haalt volgens de laatste peilingen met 10% van de stemmen, een verdubbeling van het verkiezingsresultaat in 2019.

Kort gezegd: PVDA wil onder andere een hoger minimumloon, 0% BTW op voeding en basisproducten en goedkopere gas en elektriciteit. Om dat te bekostigen opteert de partij voor een miljonairstaks, een belasting op meerwaarde van aandelen en inzetten op fiscale fraude.

"Gedaan met zomaar steun bieden aan bedrijven"

De partij wil dat de overheden niet langer 'zomaar' financiële steun bieden aan bedrijven. "Als we steun geven aan bedrijven, dan moeten daar zaken tegenover staan", klinkt het. "We zien vandaag dat die bedrijven worden overgenomen, zoals bij Van Hool maar ook bij het vroegere Dupont. Daar steelt men gewoon de knowhow en dan doet men de boel dicht. Daar moet iets aan gebeuren."

Nog de hele week lang ontdek je het beste uit de podcastreeks 'Onze Stem' in RTV Vandaag. De volledige reeks kan je beluisteren via je favoriete podcast player of bekijken op onze website.