"Onze Stem": CD&V wil mobiliteitsknooppunten in Kempen en Rivierenland wegwerken

din 28 mei
Koen Van Den Heuvel Gilles Bultinck
© RTV

We zijn in de reeks Onze Stem toe aan de laatste van de 7 grootste partijen, en dat is CD&V. Jarenlang was de Kempen en een groot deel van Rivierenland een christendemocratisch bastion, maar in de recentste peilingen zou CD&V nog maar een goede 10 procent halen, ofwel opnieuw een paar procenten verlies ten opzichte van 2019.

Twee burgemeesters, Koen van den Heuvel uit Puurs-Sint-Amands en Gilles Bultinck uit Vosselaar, zijn onze kopstukken. Zij willen in Brussel druk zetten om enkele mobiliteitsknooppunten bij ons eindelijk onder handen te nemen.

CD&V is de bestuurspartij bij uitstek, ondanks de minder goede scores de voorbije jaren, zitten de christendemocraten bijna altijd mee in de coalitie. Dat was zowel Federaal als Vlaams de voorbije legislatuur ook weer het geval. En daar ging CD&V als landbouwpartij vooral opmerken door dwars te liggen opmerken in het stikstofdossier, dat nog altijd te streng is voor de boeren, zegt CD&V.

Met een lastenverlaging op de lonen, een betere work-life balans en veiligere buurten door meer zichtbare politie, wil CD&V de kiezer overtuigen. Lokaal ziet de partij vooral de mobiliteit als grootste uitdaging. Koen Van den Heuvel wil dat er snel werk gemaakt wordt van een heraanleg van de N16 en de A12.

Ook mobiliteit als prioriteit. Het wordt tijd dat enkele cruciale knooppunten in de Kempen opgelost geraken. De ring van Geel, Turnhout of bijvoorbeeld de spooroverweg aan de ovonde in Herentals.