Nieuwe partij in Hoogstraten

zat 27 Apr
ex-schepen gemeenteraadsverkiezingen
© Archief RTV

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal er in Hoogstraten een nieuwe partij op de kieslijsten staan: 'Neutraal Groot Hoogstraten'. Eén van de initiatiefnemers is ex-N-VA-schepen Michel Jansen.

De inwoners van Hoogstraten konden 6 jaar geleden op 4 partijen stemmen: CD&V, N-VA, HOOGSTRATEN LEEFT en anders. De liberale lijst HOOGSTRATEN LEEFT was verreweg de grootste en vormde een coalitie met N-VA. In dat schepencollege werd Michel Jansen schepen, onder meer van Stadsontwikkeling.

Vrijheid Hoogstraten processie
luchtbeeld Hoogstraten

Maar twee jaar geleden nam hij ontslag als schepen. Officieel om persoonlijke redenen. Maar hij bleef wel gemeenteraadslid. Een jaar later zei hij ook zijn partij N-VA vaarwel en besliste hij om verder te gaan als onafhankelijke. De aanleiding voor het vertrek was een beslissing over een bouwdossier, waaraan hij als schepen hard had gewerkt. Maar dat volgens hem fout werd aangepakt door het stadsbestuur.

Nu werkt Michel Jansen dus aan een nieuwe partij. De nieuwe lokale lijst wil een nieuwe wind door Hoogstraten laten waaien. Maar tegelijk ook behouden wat goed gaat.