Gennez op één, wie staat nog in top vijf van voorkeursstemmen?

maa 10 Jun

Vlaams lijsttrekker van Vooruit in de kieskring Antwerpen, Caroline Gennez, heeft gisteren 41.107 voorkeursstemmen gekregen. Ze is daarmee veruit de populairste politica van Kempen en Rivierenland. Een persoonlijke triomf dus voor Gennez uit Mechelen nadat ook haar partij gisteren zowel Vlaams als federaal vooruitgang boekte. Zij zal de onderhandelingen voeren op Vlaams niveau voor Vooruit. De lijsttrekker voor de Kamer, Jinnih Beels, onlangs verhuisd naar Westerlo, kreeg 26.666 voorkeursstemmen.

Caroline Gennez (Vooruit)
Jinnih Beels (Vooruit)

De resultaten van gisteren waren een absolute ramp voor Open Vld. De cijfers waren dramatisch. De liberale partij daalt tot 6% op Vlaams en federaal niveau. Voorzitter Tom Ongena besliste daarom om te stoppen als voorzitter van de liberalen.

De politicus uit Sint-Katelijne-Waver werd in juli vorig jaar interim-voorzitter. Ongena zelf was lijsttrekker in onze kieskring op Vlaams niveau. Hij kreeg 13.969 voorkeursstemmen. De lijsttrekker op federaal niveau, Paul Van Tigchelt met Kempense roots, kreeg 23.274 voorkeursstemmen. Daarmee is hij de derde populairste politicus uit Kempen en Rivierenland, al zal dat vooral een doekje voor het bloeden zijn.

Tom Ongena (Open Vld)
Paul Van Tigchelt (Open Vld)

Een opvallend hoge score was er ook voor Kim Buyst uit Ravels. De lijsttrekker van GROEN voor het Vlaams parlement haalde meer dan 16.000 voorkeurstemmen.