CD&V2560 en Nijlen&U trekken naar kiezer met nieuwe partij 'Trots'

vrij 29 Mar
© GVA

In Nijlen trekken CD&V2560, de partij van burgemeester Paul Verbeeck en het lokale Nijlen&U samen naar de kiezer in oktober. Ze zijn al jaren coalitiepartners en willen hun goede samenwerking ook de volgende legislatuur verder zetten.

Voor de eerste keer zal het bij de lokale verkiezingen de lijst zijn met de meeste stemmen die eerst mag proberen om een coaltie te vormen. Vandaar dat er meer kartels dan ooit tevoren op de kieslijsten zullen staan.

Veel uitdagingen

De nieuwe lijst van CD&V2560 en Nijlen&U kreeg als naam Trots. De twee partijen zijn al jaren coalitiepartners en kunnen het goed met elkaar vinden. Maar ze beseffen dat er nog veel uitdagingen zijn binnen de gemeente. Zo heeft de Corona-crisis de samenleving fundamenteel veranderd. Het sociaal weefsel is veel dunner geworden, armoede en vereenzaming zijn sterk toegenomen en het verenigingsleven staat onder druk.

“Het is dus belangrijk dat ook wij mee evolueren binnen deze nieuwe maatschappij en haar noden en behoeften. Vanuit CD&V en Nijlen&U willen we die uitdaging samen aangaan, met slechts één doel voor ogen: gelukkige inwoners die trots zijn op hun buurt, hun vereniging, hun dorpsgemeenschap en hun gemeente,” zeggen burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) en schepen Luc Luyten (Nijlen&U). “Vanuit onze ervaring, de goede samenwerking en de gedeelde visie en passie willen we met dit uniek lokaal en positief project een meerwaarde creëren voor iedereen in Bevel, Kessel en Nijlen.” En dat doen ze onder de nieuwe naam TROTS.”