Toch weer motorcross in Lille ... elektrische motorcoss

zon 9 Jun
Elektrische motorcross motorcrossterrein Lille geen vergunning
© RTV

Er werd dit weekend nog eens gecrost op het motorcrossterrein in Lille. Dat terwijl er geen vergunning meer is. Maar het ging dan ook om een cross met e-bikes, elektrische crossmachines. En dat mag wel.

Voor de echte motorcrossliefhebbers is elektrisch rijden niet het echte ding. De vernietiging van de vergunning lokte heel wat reacties uit. De motorcrossliefhebbers hopen dan ook nog altijd dat er toch een oplossing uit de bus komt. En daarvoor kijken ze, uiteraard, naar de politiek.

Het was de eerste wedstrijd in Lille sinds midden januari. Toen heeft de Raad voor vergunningsbetwistingen de omgevingsvergunning van de club vernietigd, nadat Natuurpunt en enkele buurtbewoners naar de raad stapten omdat de toegepaste geluidsnormen voor de vergunning niet streng genoeg zouden geweest zijn. Door die vernietiging moest MC Lille ook meteen stoppen met al haar activiteiten.

Eind 2022 kreeg de club van Vlaams Minister van Omgeving, Zuhal Demir, een nieuwe omgevingsvergunning voor 7 jaar. Ook de minister reageerde dus verrast toen de vergunning vernietigd werd. De club voelt dus wel de steun van de politiek. Ze blijven hier dus hoopvol.