Schepen Lien Du Four neemt afscheid van de politiek in Nijlen

din 30 Apr
© RTV archief

In Nijlen neemt schepen Lien Du Four neemt ontslag. Met haar 817 voorkeurstemmen was lijsttrekker Lien Du Four voor Groen bij de verkiezingen in 2018 de op twee na populairste politicus in Nijlen. En daarmee mag ze dus gerust een politiek zwaargewicht genoemd worden.

Mede dankzij haar zeer mooie resultaat kon Groen, dat in 2018 samen met Open Vld naar de kiezer trok, de afgelopen jaren actief wegen op het beleid in de gemeente Nijlen.

Net als heel wat andere actieve politici stelde Lien de afgelopen periode vast dat de combinatie van de vaak harde politieke stiel met een gezinsleven niet evident is. Als moeder van 3 jonge kinderen botste ze steeds vaker op haar limieten en kwam haar gezondheid onder druk te staan. Daarom neemt ze de moeilijke beslissing om de actieve politiek te verlaten.

Op 7 mei, tijdens de volgende gemeenteraad, legt Lien zowel haar ambt van raadslid als dat van schepen van welzijn, zorg en duurzame ontwikkeling neer. "Het is met pijn in het hart dat ik afscheid neem" zegt Lien eerlijk.

In de gemeenteraad zal Lien worden vervangen door Nicholas Van der Veken. Hij was de afgelopen jaren lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst en is als lid van Open Vld de eerste opvolger op de kartellijst.