Reconstructie van dodelijke val (moord?) Zoë Snoeks

vrij 2 Feb
zoe_snoeks_ex_aangehouden_rtv.jpg
In de Luxemburgse Ardennen is vrijdag een reconstructie gehouden van de dodelijke val van Zoë Snoeks uit Meerhout. In eerste instantie werd uitgegaan van een ongeval. Maar intussen zit haar toenmalige man in de cel. Het gerecht verdenkt hem ervan dat hij Zoë heeft geduwd.


De 36-jarige ex-echtgenoot van Zoë Snoeks zit intussen al een tijdje in de cel en blijft nog aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Turnhout beslist. Hij wordt ervan verdacht zijn 33-jarige vrouw in november 2021 van een rots in de Ardennen te hebben geduwd. Het Luxemburgse parket ging vrij snel uit van een tragisch ongeval, maar op aandringen van de ouders van Zoë heropende het onderzoek in Turnhout en de man werd eind vorig jaar opgepakt en aangehouden. 

Intussen raken steeds meer elementen bekend die de ex in een lastig parket brengen. Volgens Gazet van Antwerpen probeerde hij onder meer berichten uit haar GSM te wissen vlak na haar val en is er een getuige opgedoken die verklaringen van de ex tegenspreekt. Zo zegt die dat hij een akelige gil hoorde op het moment van de feiten, terwijl de verdachte altijd verklaarde dat hij Zoë niet hoorde bij haar val.

Vrijdag werd een reconstructie gehouden van de fatale dag. De verdachte moest onder meer tonen waar hij stond op het moment van de val. Hij bleef, volgens verschillende bronnen, bij zijn eerdere verklaringen. In elk geval werd wel duidelijk dat het slachtoffer geen enkele kans maakte bij haar val. 

Foto: archief RTV