Politie Rivierenland treft 3 illegale arbeiders aan op bouwwerf in Bornem

vrij 17 Feb 2023
De lokale politie Rivierenland heeft donderdag, in samenwerking met RVA en de sociale inspectie, gecontroleerd op de algemene tewerkstelling en de geleverde diensten van koeriers in Puurs-Sint-Amands en Bornem. In Puurs-Sint-Amands werden er in totaal 13 inbreuken vastgesteld, met voornamelijk inbreuken op de Dimona-aangiften. In Bornem trof de politie op een bouwwerf 3 arbeiders aan die illegaal in ons land verblijven.

13 inbreuken in Puurs-Sint-Amands

7 inbreuken die de politie in Puurs-Sint-Amands vaststelde, gingen over de verplichte Dimona-aangiften. Met de Dimona geeft een werkgever iedere in-en uitdiensttreding van zijn werknemers aan bij de Sociale Zekerheid. Verder stelde de politie nog 1 inbreuk vast op illegale tewerkstelling of zwartwerk, 2 inbreuken op het uitvoeren van zelfstandige arbeid en 2 inbreuken op de werkloosheidsuitkering.

Ten slotte tekende de politie ook nog een verkeersinbreuk op toen een bestuurder de controle probeerde te vermijden door de vlucht te nemen.

Illegale arbeiders

In Bornem trof de politie bij een controle van een bouwwerf 3 arbeiders aan die illegaal in ons land verblijven. Zij voerden dan ook zwartwerk uit. De drie arbeiders zijn ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingen Zaken in Brussel.

Foto: Politiezone Rivierenland