Politie neemt voor vierde keer auto in beslag: bestuurder telkens onder invloed van cocaïne

don 25 Jan
still_8.jpg
De lokale politie Rivierenland heeft afgelopen dinsdag in het industriepark Mechelen-Noord een bestuurder tegengehouden die al voor de vierde keer werd betrapt op gebruik van cocaïne achter het stuur en veel te snel rijden. Net als de vorige keren, werd ook nu zijn auto in beslag genomen.

Tijdens een verkeersactie op 28 oktober 2023 controleerde de politie de bestuurder van een BMW X6. De man testte positief voor cocaïne maar sloeg op de vlucht. 2 dagen werd hij opnieuw tegengehouden door een verkeersploeg van de politie. Hij testte opnieuw positief op het gebruik van cocaïne. De auto werd in beslag genomen door het parket. Het rijbewijs van de man was bovendien vervallen.

Gelfitst tegen 237 km/uur

Op 13 november werd de 40-jarige man uit Rumst opnieuw tegengehouden, deze keer met een BMW X5. Op de middenconsole troffen de inspecteurs nog cocaïne aan. De man schepte op dat hij recentelijk 2 keer geflitst werd op de E19 tegen 200 km/uur. Bij nazicht bleek dat hij een keer geflitst was tegen 221 km/uur waar de maximumsnelheid 100 km/uur is. Enkele dagen later werd hij op dezelfde plaats geflitst tegen 237 km/uur. Ook deze auto werd in beslag genomen.

Op 16 november ging de veertiger langs bij de takeldienst. Die riep de politie op om langs te komen. De man reed op dat moment met een huurwagen. Hij legde opnieuw een positieve test voor cocaïne af. Er werd ook cocaïne aangetroffen. En ook deze auto werd in beslag genomen. Het was al de derde auto die op minder dan drie weken uit het verkeer werd gehaald.

Verbeurd verklaard

Dinsdag 23 januari zag de politie de man met één van de BMW’s rijden in het industriepark Mechelen-Noord. De auto was vrijgegeven door het parket en de man was hem gaan ophalen bij de takeldienst. Hij was opnieuw onder invloed van cocaïne.

De desbetreffende wagen wordt dus voor de tweede keer in beslag genomen door het parket, nu met het oog op verbeurdverklaring van het voertuig.

Foto: rechtenvrije stockfoto