Politie betrapt bestuurders zonder geldig rijbewijs

maa 27 Mar
Tijdens controles van politie Rivierenland liepen afgelopen weekend verschillende bestuurders tegen de lamp. Een bestuurder reed rond na enkele joints gerookt te hebben. Ook had hij geen rijbewijs op zak. Nog twee andere bestuurders hadden eveneens geen geldig rijbewijs. Zij zullen voor de politierechter mogen verschijnen. Ook enkele jonge bestuurders werden betrapt.

Cannabis

Bij controles testte een bestuurder positief op het gebruik van cannabis. Hij bekende dat hij tijdens de nacht twee joints gerookt te hebben. Verder reed de bestuurder rond zonder enig rijbewijs. Hij had ooit wel een voorlopig rijbewijs maar dat was al zo’n twee jaar vervallen. Hij zal nu voor de politierechtbank gedaagd worden. Ook de wagen die hij bestuurde was niet eens zijn eigendom. 

De politie merkte nog twee andere bestuurders op die geen geldig rijbewijs hadden. Ook zij zullen voor de rechter moeten verschijnen. 

Rijbewijs ligt zogezegd thuis 

Een bestuurder had zijn rijbewijs niet op zak, het zou nog thuis liggen. Bij nazicht bleek echter dat zijn rijbewijs bij de politierechtbank ligt en dat hij tot begin 2026 niet met de wagen mag rijden. 

Voorlopig rijbewijs 

Twee bestuurders werden tegengehouden met een voorlopig rijbewijs. Dan is verboden te sturen tussen 22 en 6 uur tijdens een weekendnacht. Ook hing er telkens geen “L”-teken aan de achterruit.

Foto: archief