Oud-Turnhout shopt 'Liever lokaal'

don 1 Dec 2022
Oud-Turnhoutse ondernemers en het gemeentebestuur slaan de handen in elkaar om het lokale gevoel van gezelligheid, authenticiteit en verbondenheid te verspreiden. Met de campagne ‘Liever Lokaal’ willen ze iedereen aanmoedigen om lokaal te kopen.

Deze maand verschijnen banners in de straten van Oud-Turnhout. In de handelszaken komen affiches en kaartjes. De handelaars dragen ook een button. Zo roepen ze iedereen op om meer aandacht te schenken aan het belang van lokaal winkelen. Bart Vermeiren, schepen van lokale economie: “We willen onze inwoners doen beseffen hoeveel impact ze hebben als consument. Met ‘Liever lokaal’ laten we zien dat ze door lokaal shoppen zelf bijdragen aan een mooie toekomst voor Oud-Turnhout.”

Met de Oud-Turnhoutse geschenkbon geeft de gemeente alvast het goede voorbeeld. Je kan ermee terecht bij tal van handelaars en horecazaken in Oud-Turnhout. Een extra duwtje in de rug voor de lokale ondernemers.

Spaarkaart

Voor het vierde jaar op rij belonen handelaars hun trouwe klanten met een spaarkaart. Per aankoop bij één van de deelnemende handelaars ontvang je een sticker of stempel. Verzamel je zes verschillende stempels, dan maak je kans op een prijs. Uit de verzamelde spaarkaarten worden in de loop van januari heel wat winnaars geloot. De prijzenpot bestaat uit geschenken en waardebonnen van de plaatselijke handelszaken.

Winterbar

Tijdens het shoppingweekend van 17 en 18 december kan je dit jaar voor het eerst na het winkelen terecht in de Winterbar op het Dorpsplein voor een jenevertje, glühwein of warme chocomelk, of genieten van een lekkere artisanale pizza. Dit initiatief is een unieke samenwerking van de drie Oud-Turnhoutse jeugdbewegingen: Chiro Zwaneven, KLJ Oud-Turnhout en Scouts Ansarat, met de steun van de handelaars en de foorkramers.

Foto: Gemeente Oud-Turnhout