Partnerartikel

Ontsnap naar Alicante: hoe je de ideale relax vakantie plant

din 26 Mar

Merk je dat het eigenlijk weer de hoogste tijd is om er lekker even op uit te trekken? Bijvoorbeeld omdat het al enige tijd geleden is dat je op vakantie bent geweest? Of omdat je graag ontsnapt aan het druilerige weer in eigen land? In beide gevallen is het meer dan logisch dat je graag de zon op wilt zoeken, maar liever niet naar de andere kant van de wereld reist. Een vakantie naar Alicante is dan zeker het overwegen waard. Want een vakantie naar deze Spaanse stad staat bekend om de vele voordelen. We lichten er een paar verder voor je toe in dit blog.

Het hele jaar door een erg aangenaam klimaat

Er gaan iedere dag meer dan genoeg vluchten van en naar Alicante. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vliegen van Brussel naar Alicante. Binnen een paar uur kom je dan al aan in deze Spaanse badplaats. Neem erg makkelijk de bus van het vliegveld naar de stad of kies voor een eigen taxi. In een mum van tijd sta je met je koffers in het bruisende hart van de stad. En aangezien de regio bekendstaat om het zachte klimaat, is het eigenlijk het hele jaar door een erg fijne plek om te bezoeken.

Je geniet iedere dag van een heerlijke strandwandeling

Dat je even je batterij op kunt laden in de regio, is niet zo gek. Alicante grenst direct aan de Spaanse costa. En hierdoor ben je dus ook altijd in een mum van tijd op het strand. Geniet bijvoorbeeld iedere ochtend van een strandwandeling of kies voor een rondje hardlopen langs de kleurrijke boulevard. Ondertussen siert het geluid van de golven als achtergrondmuziek.

Je maakt kennis met het gastvrije en gezellige Spaanse leven

De kans is groot dat je je vanaf het eerste moment helemaal op je gemak voelt in Alicante. Je maakt namelijk kennis met het gastvrije en gezellige Spaanse leven. Strijk neer op een terras voor een borrel en overheerlijke tapas. En geniet tijdens de zomermaanden van het zachte en warme klimaat tot laat in de avond. Heb je het geluk een wat langere tijd te verblijven in deze regio? En verken je graag een aantal highlights in de omgeving? Dan zijn steden zoals Valencia en Murcia zeker het ontdekken waard. Ga je op korte termijn al aan de slag met het maken van je reisplannen naar Spanje?