Olen plaatst regenwaterputten aan kerk van Sint-Jozef om beplanting te sproeien

din 8 Aug
De gemeente laat aan de kerk van Sint-Jozef-Olen 2 grote regenwaterputten plaatsen. Daarin wordt het regenwater van het dak van de kerk opgevangen. Zo kan het gebruikt worden om de beplanting in de buurt te sproeien.

Het regenwater van de kerk van Sint-Jozef-Olen aan de Bankloopstraat loopt nu via de goten in de gescheiden riolering en is dus verloren. Daarom heeft de gemeente besloten om 2 regenwaterputten van elk 10.000 liter te plaatsen. Zo kan het regenwater worden opgevangen en hergebruikt.
Het water zal onder meer worden gebruikt om de gemeentelijke plantsoenen te besproeien. De kerk zal het ook gebruiken om er onder meer de toiletten mee door te spoelen.

Nog meer regenputten

Eerder werden ook aan de Sint-Martinuskerk in Olen al regenputten geplaatst. Daar kunnen bezoekers van de begraafplaats het water gebruiken om de bloemen aan de graven water te geven. Op termijn komen er ook regenwaterputten aan het lokaal dienstencentrum Komie Geire en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Olen en indien mogelijk aan de oude militaire hangars.

Foto: Gemeente Olen