Naamsverandering Sint-Amandse Dam naar Toots Thielemans Boulevard op gemeenteraad

2 jaar geleden
De mogelijke naamsverandering van het Sint-Amandse Dam in de Toots Thielemans Boulevard komt vandaag weer op de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands. In januari keurde de gemeenteraad de naamsverandering al principieel goed, nadat enkele lokale burgers het voorstel deden. Maar het voorstel kreeg tijdens het openbaar onderzoek, dat liep in maart, heel wat tegenwind. Het ging over twee verschillende bezwaren, van zo’n 35 mensen.

Simon, een bewoner uit de desbetreffende straat, die trouwens niet in het stukje woont dat van naam zou veranderen, startte de petitie voor de naamsverandering. Momenteel zijn ook de evenementen van Toots 100 bezig, waardoor hij zijn kans waagde en een dossier indiende bij de gemeente. Het straatje is al sinds 2003 bekend als de Toots Thielemans Boulevard en de naam staat ook geschilderd op de straatmuur. Daarom willen de buurtbewoners nu ook een officiële naamsverandering.

De mensen die effectief in het stukje Dam wonen dat zou veranderen naar de Toots Thielemans Boulevard, ondertekenden allemaal een bezwaarschrift tegen de naamsverandering. Wat er uiteindelijk beslist zal worden op de gemeenteraad, is niet duidelijk.