Na vier jaar weer Jour Tibour met veel plaatselijk talent

woe 1 Jun 2022
Na vier jaar is het Nijlense festival Jour Tibour eindelijk terug. Een nieuwe groep vrijwilligers zet, samen met jeugdconsulent Gunther Melis, zijn schouders onder het festival. De laatste editie dateert al van 2018. In 2019 was er een sabbatjaar en daarna gooide corona twee jaar roet in het eten. Maar op 7 augustus is park Tibourschrans opnieuw het decor voor Jour Tibour.

De affiche trekt dit jaar volop de kaart van de jeugd. Headliner is Joost, de Nederlandse artiest en voormalig youtuber die deze zomer op heel wat festivals staat. Op het hoofdpodium Kastaar brengt Motörboat, een band uit Nijlen en Herenhout, poppunk. Koala Disco gaat voor psychrock/dreampop. En ambiancemaker Gestapo Knallmuzik zorgt voor ‘einen Deutsche elektrio’. Dj Shizzle Le Sauvage, bekend  van StuBru, sluit de nacht af.

DJ-podium

De Tanzbar, het dj-podium van Jour Tibour, opent met Pol.Yester. De Nijlenaar won vier jaar geleden de dj-contest van Jour Tibour en mag nu dus openen. Daarna maken lokaal talent Reeze, Mattic en Kurkdroog de ambiance in de Tanzbar.

Jour Tibour vindt plaats op 7 augustus. Tickets kosten 10 euro.