Toch oplossing op korte termijn voor Netebrug: "In het najaar weer verkeer mogelijk"

woe 3 Jul
© RTV

Het ziet ernaar uit dat er dan toch op korte termijn een oplossing komt voor de brug over de Kleine Nete tussen Lichtaart en Geel. Sinds oktober is de brug op de verbindingsweg volledig afgesloten door stabiliteitsproblemen. Uit de eerste onderzoeken bleek nochtans dat een herstelling niet mogelijk was, maar dat blijkt nu toch het geval.

De twee betrokken gemeentebesturen Geel en Kasterlee beslisten eerder om een volledig nieuwe brug te bouwen maar dat zou een werk van lange adem worden. Er werd daarvoor een studiebureau aangesteld.

Maar Kasterlee en Geel hebben nu toch groen licht gekregen dat een tijdelijke herstelling wel mogelijk is. "Het komt erop neer dat in de bestaande gemetste constructie of bruggenhoofden waarin scheuren zijn vastgesteld betonpalen worden geboord die voor de stabilisatie zorgen," zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V).

De werken, die in totaal 400.000 euro zouden kosten, zouden in september van start moeten gaan zodat er in het najaar weer gemotoriseerd verkeer over de brug kan. Het openbaar onderzoek start vandaag. De Netebrug zou dan weer 10 jaar mee moeten kunnen.